April 21, 2013

Trick Or Treat (1986)

Nu, nu fiertura aia de film horror nou, ăla din '86, baby.
Trick Or Treat (nu, nu dau link de pe imdb că mă enervează, şi eu sunt mai rebel aşa) este un film harrăr din 1986, dar incorporează un element foarte important şi atrăgător, heavy metalul. Adik, un rockstar moare într-un mod misterios, iar unuia dintre cei mai mari fani ai lui îi este acordată ultima presă a ultimului lui material pe vinil (de către Gene Simmons, care îl joacă pe Axl Rose dacă ar fi fost un DJ slinos, adică pe Axl Rose), dar discul e posedat şi îi dictează lucruri puştiului pentru a fi mai şmecher la şcoală şi boss în general, dar Sammi Curr (fără glume cu cururi, vă rog, e numele rock-starului) îşi mişcă bucile afară din vinil pentru a teroriza. Restul, doar în versuri Acid Witch mai prinzi...

Ar trebui să nu mai arăt imaginea asta tuturor.

Din start avem de-aface cu o cameră de vis. Anii '80, în podul casei, cu discuri peste tot. Megadeth, Posessed, Impaler, Exciter. Pe pereţi posterele full, iar protagonistul are un mullet fantastic, ce să mai vrei? În curând alfă de moartea idolului lui, Sammi Curr, şi totul o ia în jos pentru el: la şcoală are probleme cu bătăuşii, care odată sunt la un pas de a-l îneca definitiv, şi se iau des de el, dar ăsta e mai mult un pretext ca să vedem nişte scene de underrage teenage hijinx. Una peste alta, băiatul e total doborât, până ce primeşte discul mistic de la Gene, the local radio Dee Jay, care atunci când îl pune la el acasă şi îl învârte invers, poate auzi mesajele ascunse din partea spiritului lui Sammi, a căror sfat îl urmează şi ajunge să îi cam bată bine pe inamicii lui de la liceu (defapt, sperie). Toate bune şi frumoase până când Sammi îşi face comeback-ul, de Halloween, desigur, ieşind din pick-up şi ducându-se la balul mascat al şcolii puştiului cu mullet. Şi îl mai scoate pe Ozzy din TV. Da, aţi citit bine.

De-aici, shenanigans ensue.

Esenţial e că filmul ăsta nu te lasă să te plictiseşti, mereu te ţine destul de captivat, cu premiza sa chiar bengoasă, şi mai ales soundtrack-ul care merge mânuşă al trupei lui Fast Eddie, chitaristul original Motorhead, şi anume Fastway, care aduc una dintre cele mai bune coloane sonore to the big screen. Scene preferate includ atunci când puştiul, aflând de moartea lui Sammi, îşi rupe toti Van Halenii si Rob Halforzii de pe pereţi, cât timp pe fundal se aude "TEAR DOWN THE WAAAALLSSSSS!!!!". Pretty damn cool movie, deşi, în sine, e defapt Carrie cu heavy metal.

NSF Rating: 9/10 (some won't dig it, but most will, un film de colecţie).

"I'm rocks chosen warrior, Ive evoked the demon Sammi Curr
and hes given me the power to nail all of you
So fucking high, just let the stereo play
but only if its Lizzy Borden or Fastway"


4 comments:

  1. Mullet-ul este o parte integranta din cultura anilor 80. http://www.mulletonthego.com/ reprezinta o bogata sursa de mullet culture.

    Un asemenea film trebuia savurat in compania unui pseudo-smoc-de-pleata. Pentru ca 80's rock horror movie.

    ReplyDelete
  2. In July 2010, the Islamic government of Iran issued grooming guidelines to men supplementing the existing modesty stipulations to women. Among the new regulations is a ban of the mullet hairstyle.

    :(

    ReplyDelete