May 29, 2013

Bad Taste (1987)


Mai ţii minte când ai văzut prima dată ''Lord Of The Rings'' şi ai zis ''Super tareee!'' ? Mai ţii minte când ai văzut prima dată "Dawn Of The Dead" ăla vechi şi de referinţă şi ai zis ''Super tareee!'' ? Mai ţii minte când ţi-ai văzut fratele cum vomita de la prea multă răcitură când erai mic şi ai zis ''Super tareee!'' ? BAD TASTE e cu regizorul de la primul, violenţa de la al doilea şi atmosfera de la al treilea, dar în fucking mini-Australia (Noua Zeelandă) şi e cu extratereştrii muişti, aparent. Also, Derek. Enjoy!

Premiza e mai simplă ca produsele de la Mega-Image: o gloată de extratereştrii graşi şi urâţi se costumează în oameni şi omoară alţi oameni într-un atentat de a cuceri planeta pentru a o face un fast-foor intergalactic. Derek (jucat de Peter Jackson înainte de pubertate) şi colegii lui exterminatori de extratereştrii trebuie să oprească invazia şi să sune ca nişte păstori, pentru că în Noua Zeelandă au, la propriu, doar oi şi peisaje frumoase. E un fel de Maramureş, dar king-size.

badtaste.jpg
Filmul e foarte foarte fun. Are violenţă din plin, şi nu e nici chiar dinaia cu sos de tomate şi parizer, efectele speciale chiar sunt foarte bine elaborate şi executate. Umorul e umor australian negru cu maţe scoase şi vomă, atât am de spus despre asta. Bad Taste (care a fost filmat în weekenduri pe parcursul a 4 ani) face parte din trilogia filmelor extraordinare ale lui Peter Jackson, pe langa alea cu elfii, mai sunt ăsta, Meet The Feebles (1989) care e o parodie X-Rated plină de violenţă, sex şi droguri la The Muppets, şi, pe lângă astea două, gigantul cinematografic care este Dead Alive (1990). Dupaia a făcut The Frighteners (1996) care nu ştiu cum e dar cică eokbă, şi apoi a migrat din Sheep-country către Hollywood ca să facă LOTR.

Şi filmul ăsta cred că e singurul de pe lume care nu poate fi interpretat în vreun fel mai artistic decât ''au venit să ne mănânce uălelei!!''. E doar acolo ca să existe un gore fest amuzant Australian care să te ţină total încântat 80 de minute, după care să te întorci la viaţa ta de zi cu zi. Bad Taste are mai puţine ''layers'' ca o coală A4.

NSF Rating: 9/10, e foarte bun.

Dar mai bun e camuflajul de maşină al lui Derek.

3 comments:

  1. "Mai ţii minte când ţi-ai văzut fratele cum vomita de la prea multă răcitură când erai mic şi ai zis ''Super tareee!"

    Cred ca mi-a explodat un coi cand am ajuns cu ochii peste linia asta de text =))))

    ReplyDelete