February 28, 2013

King of the Nerds - this isn't even my final form!



King of the Nerds este probabil cel mai groaznic reality show pe care l-am urmărit până acum, chiar mai rău decât Here Comes Honey Boo Boo. Diavolii din corporațiile media de pretudindeni râd sălbatic cu trabucurile-n colțul gurii: fetișizarea și exploatarea pseudoculturii ”nerd” a atins apogeul, eu am mai murit puțin în interior, iar lumea este cu un metru mai aproape de focul Gheenei.

La bază,  King of the Nerds este o combinație între Survivor (ăla cu provocări, imunitate, consiliu tribal și un Jeff Probst plictisit după atâția ani de frecuș) și Jersey Shore, doar că în loc de Pauly D, Snooki și The Situation avem nerzi grași cu coșuri pe față pasionați de programare, manga, jocuri video și meme-uri. Și în loc de un căsoi cu jacuzzi și suficient alcool cât să bage o turmă de Hells Angels în comă, nerzii se lăfăie într-o vilă numită Nerdvana plină cu figurine cu Superman, console Nintendo și alte obiecte provocatoare de nerdgasms. Asemănarea cu Survivor vine din faptul că tocilarii sunt împărțiți în două cete și că săptămânal sunt puși să concureze în tot felul de PROVOCĂRI NEBUNE ȘI NERDY la finalul cărora unul dintre ei este desemnat pielea pulii și e trimis înapoi acasă, să-și ia bătaie la facultate. HAHA!

Un episod tipic.

Dar cine sunt, mai exact, nerzii? Așa cum v-ați aștepta, avem de-a face cu o întreagă menajerie care cuprinde:

  •           Un nerd tipic cu voce spartă și ochelari, pasionat de inginerie sau ceva de genul;
  •           Un metal nerd obez și pletos care poartă numai tricouri cu Nile și Morbid Angel și care rage ca un bou în timp ce azvârle coarnele, contribuind la imaginea deja de căcat pe care o au rocării în mainstream media;
  •           O gamer grrrrl banală, cu păr roz, țâțe mari și îmbrăcăminte sumară;
  •           Încă o tipă bună;
  •           Și încă una, pentru că altfel nu s-ar uita nici dracu la mizeria asta;
  •           O grasă diformă pasionată de Batman;

Sunt 11 cu totul, dar ceilalți sunt prea fazi și n-am reținut nimic despre ei. În fine, interacțiunile sociale dintre ei se reduc la discuții despre Star Wars și jocuri video, cu tot cu penibilul care derivă din asta. Provocările la care iau parte sunt moderate de doi tipi bătrâni care probabil sunt vedete pentru nerzi, dar de care eu n-am auzit niciodată, și constau (provocările, încă mă urmăriți, da?) în concursuri de șah,  cosplay (îngrozitor episod) și alte chestii TOTALLY AWESOME (dacă ești un ciudat care într-o zi o să împuște 15 copii că așa ți-au zis ăia de pe 4chan). Cum am spus, la finalul fiecărui episod, unul dintre ei pleacă acasă, iar ceilalți se prefac a fi supilici și îl îmbrățișează. Ratații ăia doi îi felicită și îi trimit înapoi în cușca lor supradimensionată. Vă mai așteptăm și săptămâna viitoare!

Ce să mai zic, King of the Nerds este pentru televiziune ceea ce este SIDA pentru oameni. O extensie naturală a ideilor nesănătoase și neamuzante promovate de The Big Bang Theory și încă o încercare disperată de a profita de pe urma trend-ului ”nerd culture”. Dar ca orice trend, și ăsta o să dispară. King of the Nerds pare a fi vârful valului nerd, care de acum înainte se va micșora din ce în ce mai mult, până când, într-o bună zi, va deveni din nou social inacceptabil să fii tocilar și să te pasioneze matematica. Nerzii își vor lua iar ciomăgeală de la fotbaliști, caietele cu formule de chimie vor fi din nou aruncate-n buzi, iar eu voi putea în sfârșit să mor împăcat. Chiar că nirvana.

No comments:

Post a Comment